Nasi eksperci

 

Ekspert kulinarny – Adam Michalski

 Mimo, iż z wykształcenia nie jest kucharzem (ukończył zarządzanie i marketing na Uniwersytecie Warszawskim) to jego życie już od ponad 25 lat nieustannie związane jest z kuchnią. W tym czasie pracował jako kucharz, szef kuchni i dyrektor restauracji. Poznał tajniki kuchni i obsługi konsumenta z różnych stron świata. Od 2006 roku prowadzi własną działalność – w firmie PERFECTER zajmuje się doradztwem, szkoleniami oraz usługami z zakresu gastronomii.

 Organizował wiele przedsięwzięć kulinarnych w Polsce i za granicą m. in. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny dla uczniów szkół gastronomicznych „Kuchnia Polska na Mazowszu”, kampanię  „Kulinarna edukacja dzieci i młodzieży” oraz dni kuchni Polskiej we Francji, Włoszech i Hiszpanii.

Regularnie udziela się jako ekspert kulinarny i członek jury wielu konkursów jak np. Open International BBQ Championship of Poland, Ogólnopolski Konkurs Sztuki Kulinarnej „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, World BBQ Championship, czy Międzynarodowy Konkurs Sztuki Kulinarnej „Dorszowe Żniwa”

Ma również duże doświadczenie w realizacji projektów unijnych. Od 2005 roku prowadził szkolenia i przygotowywał materiały dydaktyczne w projektach: „Przez kuchnię do Europy” 2005-2007, „Zarządzanie i marketing w gastronomii” 2007, „Łączymy kuchnie, łączymy smaki” 2008, „Doskonalenie podstaw programowych kluczem do modernizacji kształcenia zawodowego” 2008-2013, „Ucz się od najlepszych – zostań kucharzem potraw regionalnych” 2009.

Był również ekspertem kulinarnym i trenerem w projektach: „Efektywny nauczyciel sztuki kulinarnej” 2009, „Profesjonalnie przygotowany kucharz źródłem sukcesu rynku kulinarnego w Polsce” 2009-2011, „Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur” 2010, „Haute Cuisine na Warmii i Mazurach” 2010 oraz „Profesjonalny kucharz kluczem do sukcesu zawodowego” 2010-2012.

 

 

Ekspert kulinarny - Mirosław Rynduch

 

Ukończył Technologię żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim i zna „od kuchni” realia pracy w szkole gastronomicznej.

W swojej karierze postawił jednak na praktykę i jeszcze w czasie nauki odbywał praktyki w restauracjach. Obecnie jest Szefem Kuchni w Hotelu Termy Medical Warmia Park**** w Pluskach.

Specjalizuje się w kuchni Fusion - łączy smaki Warmii i Mazur z nowoczesnymi trendami, co daje niepowtarzalne i wyjątkowe doznania smakowe. Mimo młodego wieku jest już doświadczonym trenerem sztuki kulinarnej.

Ma duże doświadczenie w realizacji projektów unijnych. Pracował przy realizacji projektu „Kucharz potraw regionalnych”, gdzie prowadził szkolenia kulinarne i z zakresu obsługi urządzeń występujących w kuchni oraz był przewodniczącym komisji egzaminacyjnej. Współpracował również przy realizacji projektów „Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur” oraz był egzaminatorem w projekcie  „Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych”. Obecnie współpracuje z Fundacją Nowe Media jako ekspert kulinarny przy realizacji dwóch projektów „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej Wdrożenie Modelu” oraz „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa”.

 

 

 

 

Ekspert dydaktyczny- Aleksandra Dołgań

 

Pedagogog, od 6 lat związana z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie oraz Olsztyńską Szkołą Wyższą, doktorantka na Wydziale Nauk Społecznych, prowadząca zajęcia z metodologii badań, socjologii edukacji, dydaktyki, pedagogiki społecznej. Stypendystka w ramach projektu „Kreowanie wysokospecjalistycznych kadr gospodarki regionu”. Zainteresowania naukowe związane ze społecznym wymiarem funkcjonowania oświaty w Polsce i na świecie, głównie wspólnymi działaniami szkoły, rodziców i nauczycieli wspierającymi procesy edukacyjne a także metodami pracy nauczycieli w różnych środowiskach edukacyjnych.

 

 

 

 

Email
Grupa