Agenda Konferencji


AGENDA KONFERENCJI KOŃCZĄCEJ PROJEKT

„Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa”

21-22.05.2012r. Hotel Anders**** ul. Spacerowa 2 Stare Jabłonki k. Olsztyna

I dzień 21.05.2012r.

10:00-12:00

Rejestracja uczestników

12:00-13:00

LUNCH

13:00-13:10

Przywitanie uczestników Konferencji

Kierowniczka Projektu

13:10-13:30

Przedstawienie raportu oceniającego kompetencje kulinarne nauczycieli uczestniczących w Projekcie

Eksperci kulinarni Projektu

13:30-13:50

Przedstawienie raportu oceniającego kompetencje dot. obsługi konsumenta nauczycieli uczestniczących w Projekcie

Ekspertka ds. obsługi konsumenta Projektu

13:50 – 14:50

W rytmie fado – portugalskie nuty kulinarne. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się w Portugalii.

14:50-15:00

Przerwa kawowa

15:00 – 16:00

Tradycje i smaki Bawarii - od kuchni. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się w Niemczech. 

16:00-16:20

Wystąpienia zaproszonych gości

16:20-17:20

Zeus połyka Atenę! – kulinarne gusta Greków. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się w Grecji w Atenach. 

17:20-17:30

Przerwa kawowa

17:30-18:30

Musaka czy pasticio? - przysmaki z greckiego stołu. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się  w greckim Platamonas

18:30

Uroczyste wręczenie certyfikatów uczestnikom/czkom Projektu

19:30-21:00

Kolacja

 

 

AGENDA KONFERENCJI KOŃCZĄCEJ PROJEKT

„Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa”

21-22.05.2012r. Hotel Anders**** ul. Spacerowa 2 Stare Jabłonki k. Olsztyna                                  

II dzień 22.05.2012r.

09:30 – 10:00

Przedstawienie raportu oceniającego kompetencje dydaktyczne nauczycieli uczestniczących w Projekcie

Ekspertka dydaktyczna Projektu

10:00-11:00

Bratek na talerzu i szyszka w kieliszku – włoskie wariacje kuchni slow. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się we Włoszech, w Lombardii.

11:00-11:15

Przerwa Kawowa

11:15-12:15

Nie tylko Parmigiano Reggiano żyje Włoch. Prezentacja przygotowana przez uczestniczki i uczestników praktyki odbywającej się we Włoszech, w regionie Emilia-Romagna.

12:15-13:15

Lunch

13:15-13:30

Przedstawienie raportu końcowego opisującego realizowany projekt oraz uzyskane w nim efekty

Specjalista ds. monitoringu i ewaluacji

 
Uczestniczki i uczestnicy konferencji będą mieli okazję skosztować potrawy narodowe- opisywane podczas prezentacji. Ich przygotowaniem zajmą się nauczycielki i nauczyciele uczestniczący w Projekcie, którzy na żywo pokażą swój kunszt kulinarny.
Prezentacje odbędą się w salach kulinarnych w terminach: 21.05.2012 godz. 8-12 i 14-18 oraz 22.05.2012 godz. 8-12 

 

Email
Grupa